Onderdeel van Securiteit
 

Sleutel printen met 3D-printer?

01 februari 2016

Sleutel printen? klopsleutelgevaar?

Er is een nieuwe methode ontwikkeld om uw slot open te maken zonder uw fysieke sleutel of kraak. Het is gebaseerd op een bestaande methode, kloppen ofwel bumpen genoemd. De inbrekers zoeken dan een blanco sleutel, de sleutel zonder insnijdingen, waar ze vervolgens insnijdingen in vijlen en door te tikken met een hamerje het slot openen. Voorheen was het mogelijk deze techniek voor te blijven door beveiligde profielen, ofwel gecertificeerde sleutels, te kopen.

Beschermd profiel met certificaat

Een goede cilinder kent een beschermd of moeilijk te dupliceren profiel. Erkende sleutelmakers leveren geen blanco profielen teneinde malafide praktijken te voorkomen. Maar tegenwoordig is het mogelijk om via een foto van de sleutel of van het sleutelgat een sleutel uit te printen via 3D printers. Deze techniek wordt Photobump genoemd. Het namaken van gecertificeerde profielen is en blijft nog steeds strafbaar. Om dit tegen te gaan kiest u derhalve voor een gepatenteerde techniek.

uw sleutelspecialist geeft advies

Benieuwd of uw huidige sleutel makkelijk is te printen? Kom er mee langs in één van onze winkels in Zeist, Hilversum, Amersfoort, Tilburg en Eindhoven. Wij vertellen u graag meer.

 

Bron: KBZ2016

< Terug naar het overzicht
Sleutel bijmaken vanaf 3D-printer