Onderdeel van Securiteit
 

Hang- en sluitwerk

Goed en deugdelijk gemonteerd hang- en sluitwerk houdt ongewenste gasten buiten. Wij beschouwen hang- en sluitwerk als de maatregelen die worden genomen op het gebied van bouwkundige beveiliging met de daarbij behorende organisatorische maatregelen zoals goed sleutelbeheer, en het ontnemen van klim- en klautermogelijkheden.

Inbraakpreventie

Vanuit onze praktijk hebben we jammer genoeg nog veel te maken met (het herstellen van) inbraakschaden. We weten dan ook precies hoe het inbrekersgilde te werkt gaat. Deze kennis delen we graag met onze klanten. Nog veel belangrijker is dat wij deze kennis gebruiken om u als klant  te adviseren en te ontzorgen bij het voorkomen van een inbraak. Het is bewezen dat inbraakpreventie een hoop ellende voorkomt. Om u een beeld te geven van inbraakmethoden hebben wij op basis van door ons verzamelde gegevens een top-10 inbrekerstechnieken voor u opgesteld. Beluister eveneens de bijgevoegde radio-opnames van ons bedrijf met handige organisatorische tips.

Top-10 voorkomende inbraaktechnieken

  1. Insluiping doordat uw woning niet is afgesloten! Dit gebeurt niet alleen overdag, maar ook 's nachts.
  2. Door het ontbreken van goed hang- en sluitwerk wordt met een schroevendraaier een deur- of raamslot ontzet!
  3. U draait het slot niet op de nachtstand? Met een stukje plastic wordt de deur eenvoudig en schadevrij open geflipperd!
  4. Wel een goed slot, maar een slechte deur? Met veel geweld wordt het slot uit het kozijn gepeld!
  5. Sleutels verloren of een nieuwe woning betrokken en de cilinders niet veranderd? Insluiping met een aan het zicht ontrokken sleutel komt vaker voor dan u denkt.
  6. U vindt veiligheidsbeslag niet noodzakelijk? Het afbreken van een cilinder is in 10 seconden gebeurd.
  7. Een methode in opkomst is het uitboren of uittrekken van de kern van de cilinder.
  8. Niet afsluitbaar hang- en sluitwerk in het bijzijn van glas? Het intikken van een ruitje is zo gebeurd, waarna de sluiting van buitenuit wordt open gemaakt.
  9. Wel de sluitzijde goed op orde, maar vergeten de scharnierzijde te beveiligen? Zonder dievenklauwen is het uitnemen van een naar buiten draaiende deur of raam een fluitje van een cent.
  10. Sleutels aan de binnenkant laten zitten? Met één gaatje en een stukje ijzerdraad is de inbreker in uw woning.